صفحه اصلی » جزیره جوندا، بهشت گمشده ترکیه

جزیره جوندا، بهشت گمشده ترکیه

نویسنده mrmarco
17 بازدید ۳ دقیقه
Banner
جزیره جوندا - جزیره علی بی

جزیره جوندا، بهشت گمشده ترکیه

ازمیر، آنتالیا، کوش آداسی، آلانیا، وان و استانبول از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری ترکیه هستند که شهرت بسیاری دارند. اما جزیره جوندا (Alibey Island) نیز یکی از زیباترین جاذبه های ترکیه می باشد که احتمالا اسم آن را کمتر شنیده اید. نام دیگر جزیره جوندا (کوندا)، علی بِی است که با سواحل بکر دریای اژه احاطه می شود. در این مطلب می خواهیم جاذبه های جزیره علی بِی را معرفی کنیم و با ترکیه که از پرتوریست ترین کشورهای خاورمیانه است، بیشتر آشنا شویم.

موقعیت مکانی جزیره جوندا

شهر آیوالیک شهری که میان ترکیه و یونان واقع شده، جزیره جوندا را در دل خود جای داده است. این شهر شامل ۲۲ جزیره است که در این میان، جزیره جوندا قابل سکونت می باشد و توسط پلی به آیوالیک وصل می شود. نزدیکی این جزیره به یونان شاید دلیلی باشد برای وجود خانه های تاریخی رومی آن. باغ های سرسبز زیتون، خانه های سنگی با پنجره های رنگی و سفرهای دریایی با قایق از جاذبه های طبیعی جزیره است.

مناطق دیدنی جزیره جوندا کجاست؟

اگر می خواهید همزمان به ترکیه، یونان و آلبانی سفر کنید، جزیره جوندا می تواند بسیار هیجان انگیز باشد. کلیساها، سنگ فرش هایی به سبک آلبانی و رستوران های ترکی و یونانی می توانند سفری خاطره انگیز برای شما به ارمغان بیاورند. رستوران های این جزیره ماهی پاپالینا نیز سرو می کنند که یک بار امتحان آن شما را عاشق این غذای لذیذ می کند.

برای تماشای طلوع و غروب خورشید به تنگه و ساحل مرتفع جزیره بروید و با تفریحات آبی سرگرم شوید. غواصی، قایق سواری و جت اسکی از تفریحات آبی جزیره جونداست. پیاده روی در ساحل و تماشای دریای اژه قطعا آرامش فراوانی به همراه دارد که با هیچ چیز دیگر قابل مقایسه نیست!

رستوران های معروف جزیره جوندا

رستوران های جزیره جوندا در مرکز جزیره هستند و تعداد آنها نیز چندان کم نیست. در این رستوران ها علاوه بر انواع غذاهای دریایی، ماهی خاصی به نام پاپالینا سرو می شود که فقط مخصوص این منطقه است. افرادی که به این جزیره سفر کرده اند، غذاهای محلی جزیره را به مسافران پیشنهاد می دهند و بیخیال غذاهای بین المللی می شوند! پس ما نیز توصیه می کنیم حتی برای یک بار، طعم غذاهای محلی جوندا را بچشید.

خانه های لاوانتا در ترکیه

خانه های لاوانتا همان خانه های رومی هستند که به جزیره جوندا زیبایی خاصی بخشیده اند. همچنین یکی از دلایلی که باعث شده جزیره جوندا از بهترین جزایر ترکیه باشد، وجود همین خانه هاست. کرکره های بنفش که روی پنجره خانه ها نصب شده اند، محیط جذاب و پرنشاطی ایجاد کرده اند. خانه های سنگی لاوانتا در سال ۱۸۹۳ توسط یونانیان ساخته شد که خصیصه های ارتدوکس یونانی را به خوبی به نمایش گذاشته اند.

اتاق های خانه سقف های بلندی دارند که بسیار هنرمندانه تزئین شده اند. اطراف خانه ها، درخت های نارنگی و لیمو وجود دارد که در فصل تابستان فضا را عطر آگین می کنند.

کلیسای تاکسیارهیس (Taksiyarhis)

اگرچه در جزیره جوندا، کلیساها و معابد زیادی وجود دارد اما در میان آنها، کلیسای Taksiyarhis بسیار به چشم می خورد. جالب است بدانید ناقوس کلیسا در موزه برگاما نگهداری می شود. در واقع این کلیسا نماد تاریخ و تمدن جزیره جونداست. قدمت کلیسای تاکسیارهیس به قرن ۱۹ بر می گردد که چندی پیش، بنیاد فرهنگ برای انجام فعالیت های فرهنگی – هنری به بازسازی آن پرداخت. دیوارهای کلیسا از مرمر ساخته شده که نقاشی های زیبایی از حضرت عیسی روی آن حک شده است!

کلیسایی که کتابخانه شد

این بار صحبت از کلیسایی مخروبه است که با تلاش های ستاد فرهنگی به کتابخانه تبدیل شد! کلیسایی در مجاورت آسیاب بادی که با گذشت زمان تخریب شده بود. اما ستاد فرهنگی تصمیم گرفت به مرمت کلیسا و آسیاب بادی بپردازد و در نتیجه توانست آن را به یک کتابخانه، کافی شاپ سنتی و فروشگاه تبدیل کند. این کتابخانه یادبود فردی به نام «نجدت کنت» است که در جنگ جهانی دوم، برای نجات یهودیان ترکیه در معرض خطر قرار گرفت. نجدت کنت جزو اسطوره های کشور ترکیه است!

باغ های زیتون جزیره جوندا

از آنجایی که باغ های زیتون تمامی مناطق این جزیره را در بر گرفته است پس به راحتی می توانید انواع زیتون و روغن زیتون را به عنوان سوغات و هدیه برای دوستان خود خریداری کنید. این دو محصول بهشتی را از خود جزیره یا از شهر آیولیک تهیه کنید.

چگونه به جزیره جوندا برویم؟

برای رفتن به جزیره جوندا ابتدا باید به ترکیه و شهر آیوالیک سفر کنید و سپس از بنادر این شهر با قایق به سوی جزیره حرکت کنید. شهر آیوالیک در ۱۵۱ کیلومتری ازمیر قرار دارد. برای سفری جذاب و متفاوت جزیره کوندا در ترکیه بهترین گزینه است!

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو