صفحه اصلی » همبرگر آمریکایی ها، عشق فست فودی ها

همبرگر آمریکایی ها، عشق فست فودی ها

نویسنده mrmarco
59 بازدید ۳ دقیقه
Banner
همبرگر آمریکایی

همبرگر آمریکایی ها، عشق فست فودی ها

فست فودها از جمله غذاهایی هستند که اسم شان هم ذائقه را تحریک می کند! به عبارتی ویژگی این نوع خوراکی ها بازی با روح و روان آدمی است. در دنیای امروز که وقت ارزش زیادی دارد و همه درگیر کار و زندگی هستند، بیشتر غذاهای فست فودی، به علت پخت سریع و آسان و طعم لذیذ مورد توجه بیشتر مردم قرار گرفته اند.

در میان ساندویچ ها، برگرها مخصوصا همبرگر آمریکایی طرفداران بسیار زیادی در تمام جهان و بالاخص آمریکایی ها دارند. پیتزاها، ساندویچ ها، مرغ های گریل، پنه ها، پاستاها و سیب زمینی سرخ شده از جمله فست فودهای دوست داشتنی دیگر هستند. اما گردشگری امروز مستر مارکو از نوع خوشمزه آن یعنی شکم گردی است که شما را به دنیای همبرگرها می برد!

در ادامه با تاریخچه این ساندویچ بی نظیر بیشتر آشنا می شویم.

تاریخچه همبرگر

روایت های زیادی برای کشف این غذا وجود دارد. مغولان عاشق گوشت گوسفندی خرد شده بودند. غذایی شبیه استیک خام. سالها بعد، زمانی که کارگران مغول و تاتار در سواحل دریای بالتیک برای کار سوارکشتی های حمل بار و تجاری شدند، روش طبخ این غذا را رواج دادند. شهرت این استیک به سواحل اروپایی رسید و کمی تغییر شکل پیدا کرد. همچنین موادی برای خوشمزه تر شدن به آن اضافه شد.
در بندر هامبورگ آلمانی ها تکه های خرد شده گوشت گاو را روی آتش با روغن سرخ کرده و با ادویه های مخصوص شان سرو می کردند. حدود قرن ۱۶ میلادی، این غذا به محبوبترین غذاهای آلمانی تبدیل شد. اگر به کتاب آکسفورد چاپ ۱۸۰۲ نگاهی بیندازید، درباره همبرگر یا استیک هامبورگی چنین نوشته: “گوشت دودی و نمکی چرخ شده همراه پیاز و ادویه باضافه دو تکه نان“.

همبرگر در راه آمریکا

حدود قرن ۱۸ میلادی کشور آلمان از راه دریا این غذای خوشمزه را به کشورهای اطراف خود منتقل کرد. مهاجران زیادی از کشورهای مختلف اروپایی برای کار و زندگی به آمریکا می رفتند. هامبورگی ها یی که برای کار به ایالات متحده رفته بودند، طرز تهیه استیک مخصوص شان را در رستوران های آلمانی به نمایش گذاشتند.

این غذا که در کشور آلمان به نام فردیکادل معروف بود، بخاطر ظاهر استیک مانندش به استیک هامبورگی شناخته شد و با استقبال بی نظیری در میان آمریکایی های شکمو و خوش خوراک روبرو شد، تا این زمان از نان خبری نبود! طبخ ساده و آسان این خوراک آن را به وعده اصلی غذا در کارخانه ها و مزارع تبدیل کرد. ولی خوردنش سرپا راحت نبود. یک آشپز ماهر آمریکایی به نام فلچز دیویس گوشت چرخ شده را با مخلفات لای دو تکه نان قرار داد تا راحت و بی دردسر خورده شود. این گونه بود که همبرگر ابتدایی با نان شکل گرفت و به تدریج از استیک هامبورگی به همبرگر تغییر نام داد.

خیلی از آمریکایی ها معتقدند که همبرگر آمریکایی محصول تلاش همان آشپز خوش ذوق فلچز است و ربطی به کشور آلمان ندارد! اما برای بسیاری از مردم اهمیت ندارد که همبرگر را چه کشوری کشف کرده است؛ مهم تولد غذایی بی نظیر و خوشمزه است که در مدت زمان کوتاهی به رستوران ها و خانه های تمام دنیا راه پیدا کرد.

همبرگر آمریکایی در راه جهانی شدن

همبرگر آمریکایی با طبخ جدید و قرار گرفتن بین دو تکه نان به سرعت در ایالت های مختلف آمریکا رواج پیدا کرد. حضور همبرگر در سال ۱۹۰۴ در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس ایالت میزوری آمریکا باعث همه گیر شدن این خوراکی خوشمزه در دنیا شد! چند سال بعد هم نان ساندویچی همبرگر در ایالت کانزاس به دست آشپزی ماهر پخته شد.

حالا همه چی تکمیل شده بود. همبرگر خوشمزه و نان ساندویچی که به سرعت در تمام ایالات متحده آمریکا، اروپا و آسیا جای خود را درسفره مردم به عنوان یک وعده اصلی غذا باز کرد و عاشقان و طرفداران زیادی از تمام سنین پیدا کرد. هرچه علم و تکنولوژی بیشتر پیشرفت می کرد، غذاهای آسانی که زمان کمتری برای طبخ لازم داشت، محبوب تر شد. همبرگر آمریکایی نیز از این قائده مستثنی نبود.

همبرگر در راه پیشرفت

گرایش زیاد آمریکایی ها به ساندویچ همبرگر، سر آشپزهای خوش ذوق و ماهر را در کشور به ابداع در این صنعت واداشت. رستوران مک دونالد در سال ۱۹۸۴ در کالیفرنیا با همبرگر خاص خود یه دنیا معرفی شد و طولی نکشید که طرفداران خود را پیدا کرد. همبرگری با قیمت کمتر ولی به واسطه ادویه های مخصوص، خوشمزه تر از نوع متداول آن که نه تنها در شهرهای ایالات متحده بلکه در کشور های دیگر هم محبوبیت زیادی بدست آورد. تا جایی که به بزرگترین رستوران زنجیره ای دنیا تبدیل شد.

بعد از مک دونالد فست فودهای دیگری هم مانند برگر کینگ، کی اف سی و.. با تنوع غذایی مختلف و شیوه های جدید در طبخ برگرها و به خصوصو همبرگر آمریکایی در سراسر دنیا شروع به کار کردند و مورد استقبال قرار گرفتند.

تنوع همبرگرها، در راه تنوع

هر چیزی که مورد توجه مردم قرار بگیرد از پوشاک گرفته تا خوراکی ها، صاحبان مشاغل، تجار و سرمایه گذراران تلاش می کنند آن را برندسازی کنند و ارتقا دهند! در ادامه استقبال از تنوع برگرها، همبرگر آمریکایی زیرمجموعه برگرها شد و انواع و اقسام ساندویچ برگر شروع به خودنمایی کرد. همبرگر با پنیر گودا و چدار یا چیز برگر، گوشت سینه مرغ چرخ کرده یا چیکن برگر، همبرگر با یک ورقه کالباس و پنیر چدار یا رویال برگر، همبرگر با اسلایس قارچ یا قارچ برگر، فیله مرغ سوخاری، ژامبون گوشت با پنیر گودا یا زینگر برگر و بسیاری دیگر از جمله همبرگر گیاهی برای گیاه خواران!

در تمام برگرها کاهو، گوجه، خیارشور و انواع سس ها و گاهی پیازساده و کاراملی شده و ادویه هایی مخصوص سرآشپز وجود دارد. این غذای ساده و لذیذ و متنوع پرفروش ترین غذای فست فودی در جهان است که برای صاحبان خود ثروت زیادی را به همراه آورده است. پس زنده باد همبرگر آمریکایی!

مواد لازم برای تهیه همبرگر آمریکایی

  • گوشت چرخ کرده: ۶۰۰ گرم
    پیاز : یک عدد
    آب سرد: دو قاشق غذاخوری
    سیر: یک حبه رنده شده
    فلفل قرمز و نمک به میزان لازم
    کاهو به مقدار کافی
    پنیر گدار
    گوجه فرنگی و خیارشور به مقدار کافی
    سس مایونز به میزان دلخواه

طرز تهیه همبرگر آمریکایی

گوشت چرخکرده را با آب سرد مخلوط کرده سپس پیاز رنده شده را به همراه نمک،فلفل قرمز و سیر را به آن اضافه می کنیم. مواد را با هم مخلوط کرده و مدتی ورز می دهیم. آن را به شکل گرد در می آوریم و مدتی در یخچال می گذاریم. بعد از یک ساعت همبرگر ها را از یخچال بیرون آورده و در ماهیتابه سرخ می کنیم.

قبل از پایان پخت همبرگر آمریکایی روی آن را پنیر می گذاریم تا آب شود.
این همبرگر خوشمزه را با کاهو، خیارشور، گوجه و پیاز کاراملی به همراه سس میل کنید. نوش جان

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو