فهرست مطالب
غار کریستالی مکزیک
اگر علاقه مند به دیدن عجایب جهان هستید، حتما سری به غار کریستالی مکزیک بزنید! کشور زیبا و سرسبز مکزیک در آمریکای شمالی جایی است که این غار زیبا را در خود جای داده است. کشوری که بخاطر تنوع در مناظر طبیعی بکر و گونه های جانوری، سواحلی آرام و جذاب، فرهنگی غنی، مردمانی شاد و سرزنده، غذاهای تند و لذیذ هرساله میزبان گردشگران زیادی است که برای گذراندن تعطیلات خود این منطقه خوش آب و هوا را انتخاب می کنند.
اینجا برای هر سلیقه ای جاذبه ای هست از کارناوال های رنگارنگ و رقص های زیبا تا غارهای عجیب و قبیله آدمخواران، هیجان، ترس و ماجراجویی یا آرامش رویایی را در سفر به مکزیک تجربه کنید.
مکزیکوسیتی، شهر کاخ ها
پایتخت کشور مکزیک و دومین شهر بزرگ دنیا به شهر کاخ ها مشهور است. ۱۵۰۰ اثر تاریخی و گردشگری در این شهر وجود دارد. مکزیکوسیتی دارای طبیعتی زیبا و بکر است که گاهی بدست مردمان عادی کشف شده و در لیست مکان های عجیب و دیدنی دنیا قرار گرفته است. غار کریستال کوه نایکا از این موارد است. در سفر به مکزیکوسیتی همراه مستر مارکو باشید تا به غاری متفاوت که آمیزه ای از شگفتی، ترس و هیجان است برویم.
غار کریستالی نعلی شکل مکزیک
دنیای اطراف ما پر از جاهای عجیب و غریب، ترسناک و صعب العبوری است که ماجراجویان و کاشفین را بدنبال خود می کشد. غار کریستالی ایالت “چی هواهوای” مکزیک که نزدیک مرز این کشور و آمریکا قرار دارد، جزء شگفتی های کشف شده توسط معدن چیان است. این غار بزرگترین و شگفت انگیزترین غار جهان است!
اگر از بالا به این منطقه نگاه کنید، غار کریستالی را شبیه نعل اسبی در میان کوه نایکا و بیابان های چی هواهوا می بینید و هرگز فکر نمی کنید که درون این غار چه مناظر شگفت انگیز و حتی به عبارتی ترسناک وجود دارد.
معدنچیان کاشفان غار کریستالی
شاید باور نکنید که این غار بطور بسیار اتفاقی کشف شد. عده ای از معدنچیان مکزیکی که در عمق ۱۲۰ متری از زمین در حال حفاری و کندن معدن نقره، روی و سرب در کوه نایکا بودند، غاری را با دیواره ها و کف کریستالی شفاف، شکننده و تیز کشف می کنند که به غار شمشیری معروف شد. بلورهایی با طول حدود ۱۲۰ سانتی متر در این غار وجود دارد که مورد توجه زمین شناسان وگردشگران قرار گرفتند.
چند سال بعد در ادامه حفاری های معدن قبلی در عمق ۳۰۰ متری زمین دو معدنچی به نام های پدرو وخوان سانچز با صحنه ای حیرت آور مواجه شدند. غاری که بلورهایی غول پیکر و خارق العاده داشت.
هیجان توصیف یک غار
تصور همه ما از غاری با قندیل هایی تا این حد بزرگ سرمایی طاقت فرساست و پوشیدن لباس های گرم که بتوان این مکان را تحمل کرد. ولی جالب است بدانید که غار کریستالی نایکا دمایی حدود ۵۸ درجه سانتی گراد دارد که خیلی نمی توان با لباس های معمولی در غار ماند. گردشگرانی که توانسته اند این غار شگفت انگیز را از نزدیک برای مدت کوتاهی ببینند، با هیجان و گاهی ترس از این پدیده زیبای طبیعی صحبت می کنند و توصیفات عجیبی از این مکان دارند.
گفته هایی مانند:
- فضای غار شبیه فیلم های علمی تخیلی است.
- انگار در یک سرزمین یا سیاره ای به غیر از کره زمین پا گذاشته اید.
- در غارکریستال هایی بسیار بزرگ و درهم تنیده در تمام سطوح رشد کرده اند.
- اینجا نفس تان از گرما تنگ می شود، یا این که قدتان در مقابل کریستال ها مانند مردم سرزمین لی لی پوت های کارتن گالیور است،
- بسیار کوچک وحقیر. شاید هم فکر می کنید که به زمان دایناسورهای غول پیکر و عصر حجر رفته اید!
ورود به غار کریستالی ممنوع شد
حتما با شنیدن حرف های گردشگران، مشتاق رفتن و دیدن این غار شگفت انگیز شدید، مخصوصا اگر روحیه ای ماجرا جویانه داشته باشید. تا سال ۲۰۱۱ در غار به روی همه بازدیدکنندگان باز بود. توریست های بسیاری از سراسر جهان از غار کریستالی مکزیک دیدن کردند. این بازدیدها بدلیل محدودیت حرکتی بخاطر موانع کریستالی باعث شکسته شدن و تخریب تعداد زیادی از کریستالهای غار شد.
همین امر موجب شد که دولت مکزیک و دانشمندان تصمیم بگیرند تا بازدید از این مکان برای افراد عادی تعطیل شود و در حد محققین باقی بماند.
غاری بجای مانده از ماگماها
کوه نایکا بجای مانده از فعالیت آتشفشانی در حدود ۲۵ میلیون سال پیش است. در این کوه سنگ های گچی فراوانی در دمای بالای حاصل از ماگماها شکل گرفته و بعداز سالها که گدازه ها سرد شدند و دمای غار پایین آمد، به صورت کریستالهای بلوری در کف و سقف و دیواره غار بوجود آمدند. در راهروی اصلی غار بلورهای زیادی از جنس کانی بی رنگ سلنیت دیده می شود.
این کریستال ها در دمای بیرون از غار به سرعت تخریب می شوند. دانشمندان نام غار کریستالی را روی این مکان گذاشتند. طول غار ۱۲ متر و عرض آن ۱۶ متر است. دمای غار ۵۸ درجه سانتی گراد است و رطوبت حاصل از تبخیر آب حدود ۹۰ درصد می باشد که هیچ انسانی بیشتر از ده دقیقه دراین دما نمی تواند بماند وگرنه براثر گرما کباب می شود.
دانشمندان و محققین با لباس های مخصوص خنک کننده آن هم فقط حدود ۴۰ دقیقه داخل غار کریستالی مکزیک دوام می آورند!
فرآیند شکل گیری کریستال ها
زمین شناسان و دانشمندان زیادی با هما هنگی دولت مکزیک، برای کشف علت بوجود آمدن این غار تلاش های بی وقفه ای انجام دادند. بارها با تجهیزات و لباسهای نارنجی مخصوص به داخل غار رفتند و با بررسی ها و آزمایشات مختلف به این نتیجه رسیدند که ممکن است، سنگ گچ ها در آب های غار حل شده، یک حالت اشباع بوجود آورده و باعث رشد کریستال های غول پیکر شده باشند.
در حقیقت مواد معدنی در آب های گچی غار به داخل حفره های سنگ ها روبه بالا نفوذ کرده و پس از بخار شدن آب آنها کریستال های غول پیکر در تمام جهات غار بوجود آمده اند. دمای محیط که بخاطر ماگماهای زیرزمینی هم می تواند باشد، در طی پانصد هزارسال محیط را برای رشد زیاد این بلورها فراهم کرده است. روند رشد و بوجود آمدن بلورها هیچ وقت تمام نمی شود.
معبد کریستالی نایکا
غار زیبای نایکا که پوشیده از کریستال های تراش خورده و تیز وشکننده است در میان مردم مکزیک به معبد کریستالی هم مشهور است. سرخی دیوار غار وسفیدی بلورها تضادی زیبا و دلفریب را در این مکان بوجود آوده است.
کریستالهای میکروبی
همراه کشف روند ساخته شدن کریستال ها، دانشمندان میکروب هایی را در این غار کشف کردند که حدود ده تا چهل هزار سال از عمرشان می گذرد. نکته حائض اهمیت این است که این میکروبها توانسته اند در این شرایط سخت و دمای وحشت انگیز غار به حیات خود ادامه دهند. با دیدن این موجودات زنده مقاوم محققین امید تازه ای به زندگی در سیاره های دیگر کهکشان با دمای بالا و شرایط اقلیمی سخت پیدا کردند.