صفحه اصلی » طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

نویسنده پندار شایسته
502 بازدید ۳ دقیقه
Banner
طرز تهیه دونر کباب ترکی

کباب یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که در هر کشوری طبخ می شود. با کمی حوصله می توان انواع گوشت سفید و قرمز را کباب و یک غذای خوش طعم و مقوی آماده کرد. اگر اهل سفر به کشورهای مختلف باشید، می توانید بسته به فرهنگ آن کشور انواع کباب را سفارش دهید. یکی از کباب هایی که مورد استقبال بسیاری از گردشگران قرار می گیرد، کباب ترکی است.

این کباب از غذاهای معروف کشور ترکیه می باشد که در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه آن را برای شما بیان کنیم.

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی
طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

طرز تهیه کباب ترکی در خانه

دونر کباب (Doner Kebab) یا همان کباب ترکی بسیار لذیذ و خوش طعم است. طرز تهیه این کباب به نحوی است که گوشت به دور میله آهنی می چرخد و از آنجایی که دونر به معنای چرخان است، به آن دونر کباب می گویند. با این که دونر کباب یکی از غذاهای معروف ترکیه است اما در کشور ما نیز طرفداران زیادی دارد.

بنابراین طرز پخت آن را در خانه توضیح می دهیم تا بتوانید آن را برای تمامی افراد خانواده تهیه کنید.

مواد لازم برای کباب ترکی

  •  گوشت فیله گوساله: ۲ تکه
  •  گوشت فیله مرغ: ۴ تا ۵ تکه
  •  قارچ: ۳۰۰ گرم
  •  فلفل دلمه ای: ۱ عدد
  •  نمک و فلفل: به میزان لازم
  •  سیر: ۲ تا ۳ حبه
  •  پیاز بزرگ: ۱ عدد
  •  سیب زمینی: ۲ عدد
  • روغن: به میزان لازم
طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی
طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

طرز  تهیه کباب ترکی ترکیبی

آماده کردن کباب تر (دونر کباب) فقط ۲۰ دقیقه از وقت شما را می گیرد. برای پخت این غذای خوشمزه در ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در یک ماهی تابه سرخ کنید، سپس سیر خرد شده را اضافه کنید. گوشت گوساله و مرغ را که از قبل به ورقه های نازک برش زده اید، با حرارات بالا سرخ کنید تا آب نیندازد.

نکته

برای برش دادن گوشت بهتر است از گوشت نیمه منجمد استفاده کنید تا به راحتی امکان برش های نازک را داشته باشد.

توصیه

توصیه می شود گوشت را قبل از سرخ کردن با کمی آب پیاز، فلفل دلمه ای و آویشن مزه دار کرده و به مدت دو ساعت در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید تا ترد و خوش طعم شود. بهترین گوشت برای کباب ترکی، گوشت لخم بدون استخوان یا همان گوشت راسته است.

بعد از این که گوشت به خوبی سرخ شد می توانید قارچ و فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کرده و نمک و فلفل اضافه کنید. در این لحظه در ماهیتابه را گذاشته و بعد از چند دقیقه کوتاه از روی شعله بردارید. بعد از این که مواد نرم شد آن را در دیس کشیده و سیب زمینی خلالی سرخ شده را در کنار آن قرار دهید.

برای سرو آن می توانید از سالاد و سبزیجات تازه استفاده کنید. کباب ترکی خانگی را می توان برای وعده ناهار یا شام سرو کنید.

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی
طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

طرز تهیه کباب ترکی با دستگاه کباب ساز

دونار کباب ترکی که در ترکیه تهیه می شود، معمولا با دستگاه مخصوصی طبخ می گردد. بدین صورت که فیله ‌های گوشت یا مرغ را به صورت ورقه های نازک برش داده و حول محور یک سیخ فلزی عمودی روی هم قرار داده می شوند. سپس سیخ را در مجاورت آتش می گذارند تا به تدریج پخته شود.

لایه ‌های بیرونی که سریع تر پخته می شوند با یک چاقوی تیز برش داده می شوند تا لایه های زیرین نیز در مجاورت حرارت قرار بگیرند. بدین ترتیب هر لایه آماده شده برش داده می شود تا همه قسمت های لایه زیرین به خوبی پخته شود.

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی
طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

چگونه کباب ترکی را سرو کنیم؟

پس از این که مواد آماده شد می توانید آن را درون نان های مخصوص کباب ترکی قرار دهید. معمولا برای سرو این کباب از نان مدیترانه ای یا نان مخصوص کباب ترکی استفاده می شود. اما اگر این نان در دسترس شما نبود می توانید از نان باگت برای سرو استفاده کنید.

برای خوشمزه تر شدن کباب ترکی بهتر است از سبزیجات تازه، جعفری، خیارشور، گوجه فرنگی به همراه سس مایونز استفاده کنید.

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

 طرز تهیه کباب ترکی خانگی با گوشت چرخ کرده

در صورتی تمایل می توانید با گوشت چرخ کرده نیز کباب ترکی درست کنید. برای تهیه این نوع از کباب نیازی به منجمد کردن و برش دادن گوشت نیست. بلکه می توانید از گوشت تازه استفاده کنید که در زمان کمتری طبخ می شود. همچنین می توانید کباب ترکی را با گوشت بوقلمون نیز طبخ کنید.

طرز تهیه کباب ترکی در منزل

با این که کباب ترکی از غذاهایی است که در فست فود فروشی ها آماده می شود اما شما نیز به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه کنید. برای پخت دونر کباب در خانه نیازی به دستگاه مخصوص کباب نیست بلکه می توانید آن را طبق دستور بالا به راحتی در ماهیتابه یا فر طبخ کنید.

کباب ترکی مرغ در فر به سرعت آماده می شود.

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

طرز تهیه کباب ترکی با پنیر پیتزا

امروزه استفاده از پنیر پیتزا در غذاهای فست فودی بسیار رایج است. برای این که دونر کباب شما طعم بهتری پیدا کند. می توانید از پنیر پیتزا استفالده کنید. بعد از مخلوط کردن تمامی مواد و قبل از کشیدن کباب می توانید مقداری پنیر پیتزا بر روی مواد کباب ریخته و صبر کنید تا پنیر به خوبی آب شود.

بعد از این مرحله می توانید کباب را در نان باگت بریزید و با سبزیجات تازه میل کنید.

طرز تهیه کباب ترکی (دونار کباب) خانگی

قیمت کباب ترکی

با توجه به این که معمولا کباب ترکی در فست فود فروشی ها سرو می شود، قیمت کباب ترکی چندان گران نیست. این غذای خوشمزه نوعی ساندویچ محسوب می شود که می تواند به عنوان یک وعده کامل شام استفاده شود.

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو