صفحه اصلی » بستنی ایتالیایی جلاتو، طعمی بی نظیر

بستنی ایتالیایی جلاتو، طعمی بی نظیر

نویسنده mrmarco
7 بازدید ۳ دقیقه
Banner
بستنی جلاتو

بستنی ایتالیایی جلاتو، طعمی بی نظیر

ایتالیا سرزمین غذاها و دسرهای خوشمزه دنیاست. اینجا مهد رستوران های بی نظیر، جشنواره های غذا و دسر است. ایتالیایی ها قابلیت خاصی در اختراع و کشف غذا ها و طعم های جدید دارند و همین موضوع هر سال گردشگران زیادی را وسوسه می کند تا برای چشیدن مزه های تازه به این کشور سفر کنند.

در هر شهر ایتالیا به خصوص میلان، شما با رستوران ها و نام های متنوعی از غذا ها مواجه می شوید. پیتزا، پاستا، لاانیا، پنه، سالاد سزار و … دسرهای ایتالیایی هم شگفت انگیزند. پاناکوتا، تیرامیسو، کانولی، کیک کاپری، بستنی های رنگی، جلذاتو و…

اخطار!

مراقب سلامتی خود باشید، زیاد نخورید، گرچه مقاومت در برابر این همه خوراکی های خوشمزه سخت است!! مستر مارکو این بار می خواهد با روح و روان شما بازی کند و با جلاتو ها و طرز تهیه آن روزتان را بسازد. پس با مارکو همراه شوید.

جلاتو و مارکوپولو

بستنی های ایتالیایی جزء خوشمزه ترین دسرهای سردی است که در دنیا طرفداران زیادی دارد. جلاتو هم نوعی بستنی است اما با کمی تفاوت. با هم چگونگی حضور این نوع بستنی را در ایتالیا مرور کنیم. جلاتو یا به لاتین جلاتوس به معنی یخ زده و سرد است. بستنی با طعم ها و رنگ ها و شکلهای متفاوت و جذاب که در جلاتری ها عرضه می شود. حالا ببینیم این جلاتوی خوشمزه چطور وارد کشور ایتالیا شده است؟!

شاید باور نکنید که سرنوشت ژلاتو با مارکوپولو پیوند خورده است. وقتی مارکوپولو از سفر چین به کشورش برگشت داستان نوعی بستنی چینی اشرافی که با شیر بوفالو، یخ و آرد درست شده بود را برای مردم و آشپزان شهرش تعریف کرد. خلاقان ایتالیایی رسپی را کمی تغییر دادند و با اضافه و کم کردن مواد ترکیب فوق سری جلاتو را خلق کردند.

بستنی که در اندک زمانی محبوب مردم ایتالیا شد. درسال ۱۹۳۰ در دکه های سیار کنار خیابان هم جلاتو را به سبک اولیه می فروختند و این گونه شد که جلاتو از خانه ایتالیایی ها سر درآورد.

رقابت جلاتو و بستنی معمولی

شیر، شکر و خامه سه ماده  اساسی انواع بستنی و جلاتو است. پس در مواد اولیه شان شبیه هم اند ولی میزان مخلوط کردن موادشان باهم فرق دارد. جلاتو نسبت به بستنی معمولی خامه و زرده ی تخم مرغ کمتری دارد ولی در عوض شیر و میوه های بیشتری دارد. درصد چربی بستنی از جلاتو بیشتر است. بافت جلاتو هوای کمتری دارد و سفت تر، غلیظ تر و متراکم تر است و دیرتر از بستنی معمولی آب می شود.

در تهیه جلاتو همه مواد طبیعی به کار می رود. نیازی به اسانس و مواد شیرین کننده مصنوعی نیست. فقط با یک گاز طعم بی نظیرمیوه های طبیعی در این نوع بستنی را بخوبی حس می کنید. وقتی جلاتو می خورید، سردی آن شما را اذیت نمی کند؛ چون در دمای بالاتر از بستنی درست می شود. این همه ویژگی های عالی در جلاتو را خواندید حالا متوجه علاقه خودتان و دیگران به این خوراکی جذاب می شوید.

سوپرایز ویژه، جلاتوی خانگی

بیایید همراه هم بستنی ایتالیایی جلاتو درست کنیم. گرچه دستور تهیه جلاتو ثابت و مشخص است ولی هر کشوری بسته به ذائقه مردم آن منطقه نسبت مواد را کم و زیاد می کند.

طرز تهیه بستنی جلاتو

پودر ژلانین را در آب ولرم ریخته و در ظرف دیگر شیر کم چرب، وانیل، کمی کره گیاهی یا خامه کم چرب را روی حرارت ملایم می گذاریم و هم می زنیم تا یک دست شوند. ژلاتین را اضافه کرده هم زده سپس می گذاریم تا کمی خنک شود. سفیده های تخم مرغ را می زنیم تا حالت پفکی پیدا کند، در حین کار پودر شکر اضافه کرده و درآخر آب لیمو. همه مواد را کمی هم زده، مخلوط شیر خنک شده را در حین همزدن کم کم اضافه می کنیم.

اگر بستنی ساز دارید، مخلوط را در آن بریزید. در غیر این صورت در ظرف فلزی ریخته و داخل فریزر بگذارید. یک ساعت بعد جلاتو را بیرون آورید و با همزن بزنید تا یک دست شود. شاید لازم باشد این مرحله را دوبار انجام دهید. حالا هرچیزی که دوست دارید از مغزها، تکه های میوه، بیسکویت و شکلات را به جلاتو اضافه کرده با همزن خوب مواد را مخلوط کنید. یک ساعت در فریزر بگذارید. در ظرف را حتما ببندید!

جلاتوی لذیذ شما آماده است.

روش های سرو جلاتو

ظاهر زیبا و تزیین غذا در خوشمزه نشان دادن آن تاثیر بسزایی دارد. مستر مارکو برای سرو جلاتو روش های جالب و جذابی را به شما یاد می دهد. جلاتو را لای نان کروسان، در نان های ویفری بگذارید، یا در قیف های بستنی و ظروف ویفری بریزید. سرو جلاتو با سس قهوه و شکلات یا با میوه های تازه فصل هم بسیار خوشمزه است. حتما امتحان کنید.

بستنی جلاتو برای تمام مردم

بستنی جلاتو نه تنها خوشمزه است بلکه فواید دیگری هم دارد:

برای رژیمی ها

جلاتو به خاطر چربی و زرده تخم مرغ کمی که دارد، بستنی مورد علاقه کسانی است که اضافه وزن دارند و کالری های مواد غذایی را می شمارند.

برای خانم های باردار

خانم های باردار که هوس بستنی می کنید ولی گاهی بخاطر ترس از دیابت بارداری بستنی را از رژیم غذایی تان حذف کرده اید، جلاتو را در بین وعده های غذایی یا عصرانه می توانید بخورید. چربی و شیرینی این نوع بستنی کم و کنترل شده است. کوچولوها را از جنینی با این بستنی آشنا کنید.

برای کودکان

برای بچه ها که عاشق بستنی هستند، جلاتو علاوه بر ظاهر فریبنده و طعم عالی، ارزش غذایی بالایی دارد. نیاز روزانه و انرژی کودکان را به عنوان یک میان وعده کامل و دلچسب تامین می کند.

برای بیماران

به غیر از بچه ها بزرگترها هم عاشق خوردن تنقلاتی مثل بستنی هستند، ولی خیلی از افرادی که بیماری های قلبی، عروقی، کلسترول و فشار خون بالا دارند، نگرانند که مشکلی برایشان پیش نیاید. حالا ما به این افراد مژده می دهیم که با خیال راحت جلاتو بخورید، زیرا در این بستنی از چربی های اشباع شده خبری نیست.

جلاتو در همه جا

گفتیم که جلاتو از نظر ارزش غذایی، رنگ، عطر و طعم با بستنی معمولی بسیار متفاوت است. درست است که خواستگاه این بستنی ایتالیاست ولی خیلی زود در سراسر جهان از آمریکا گرفته تا آفریقا، آسیا و اروپا شعبه های جلاتو افتتاح شده است. در کشور خودمان هم جلاتو وجود دارد.

مستر مارکو شما را به این جلاتو بارها می برد.

اگر در تهران هستید، بستنی ایتالیایی سان مارکو که شعبات مختلفی در تهران دارد گزینه بسیار خوبی برای این خوشمزه رنگی است. اینجا همه نوع بستنی ایتالیایی از جمله جلاتو را در منوی خود دارد. خانه جلاتو در شهرک غرب هم انواع و اقسام جلاتو های رنگی را با طعم های مختلف دارد. در شهرهای دیگر ایران هم جلاتوهای خوش طعم را می توانید از بستنی فروشی های خاص سفارش دهید. سایت هایی هم هستند که جلاتوی مورد نظرتان را درب منزل تحویل می دهند.

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو