صفحه اصلی » معروف ترین غذاهای لبنانی را می شناسید؟

معروف ترین غذاهای لبنانی را می شناسید؟

نویسنده mrmarco
5 بازدید ۳ دقیقه
Banner
معروف ترین غذاهای لبنانی

معروف ترین غذاهای لبنانی را می شناسید؟

لبنان، عروس خاورمیانه با آب و هوای مدیترانه ای در غرب آسیا قرار دارد. کشوری زیبا با فرهنگ، ادیان و نژاد های مختلف که به جذابیت این کشور آسیایی افزوده است. جاذبه های فراوان گردشگری لبنان، هرساله توریست های زیادی را به سوی خود جلب می کند. آنچه از همه بیشتر برای گردشگران جذاب است، معروف ترین غذاهای لبنان است که طعم بی نظیر مدیترانه ای دارد!

غذاهای معطر مدیترانه ای

وقتی اسم غذاها و دسرهای عربی و مدیترانه ای می آید، در ذهن بسیاری از ما هوموس، فلافل، شاورما و کنافه تداعی می شود. متنوع بودن و استفاده از ادویه های خوش بو و خوش طعم از خصوصیت بارز غذاهای لبنانی است. در این نوشته به سه گروه از غذاهای مدیترانه ای لبنان که شامل پیش غذا، غذای اصلی و دسرهاست، می پردازیم.

پس این بار، شکم گردی را همراه مستر مارکو از سواحل مدیترانه آغاز می کنیم.

پیش غذاهای معروف لبنانی

پیش غذا یکی از بخش های مهم در مهمانی های شام است که مصرف آن چندان در ایران رواج ندارد و بیشتر ایرانی ها سوپ و سالاد را به عنوان پیش غذا استفاده می کنن. اما استفاده از پیش غذا در فرهنگ لبنانی حرفی برای گفتن دارد. به همین جهت با برخی از معروف ترین پیش غذاهای لبنانی آشنا می شویم.

هوموس از معروف ترین غذاهای لبنانی

هوموس از پیش غذاهای خوشمزه ای است که ایرانی ها هم به آن علاقه زیادی دارند. هوموس یا حمص از غذاهای عربی پرطرفداری است که برای تهیه آن نخود پخته شده را به همراه سیر ریز شده در میکسر ریخته و به آرامی روغن زیتون، ارده، آب لیموی تازه، نمک و فلفل را اضافه می کنند. برای تزیین آن از دانه های نخود پخته استفاده می شود.

بابا غنوش از غذاهای لبنانی با بادمجان

وجه تسمیه اسم این پیش غذای خوشمزه خاورمیانه ای، دختری است که برای پدرش که دندان ندارد غذای پوره شده درست می کند. این خوراک خوشمزه یک پیش غذای لبنانی با بادمجان است که در آن از بادمجان سرخ کرده و میکس شده، روغن زیتون، سیر پوره شده، نعنا، پیاز و ادویه های مخصوص کمی هم آبلیموی تازه تشکیل شده است. برای تزیین باباغنوش کمی جعفری و دانه های انار و برش لیموی ترش استفاده می شود.

باتاتا هارا

پیش غذاهای همراه سیب زمینی سرخ کرده، همیشه مورد توجه علاقه مندان به فست فود است. باتاتا هارا پیش غذایی لذیذ و تند است. مواد تشکیل دهنده آن سیب زمینی مکعبی سرخ شده همراه سیر، گشنیز، فلفل قرمز و ادویه جات خوش عطر لبنانی است که با یک تکه نان و سس مخصوص سرو می شود.

لبنه

یکی از پیش غذاهای معروف لبنانی لبنه است. لبن یا ماست پایه اصلی این خوراکی است که در بین لبنانی ها بسیار محبوب است. ماست و نمک را با هم مخلوط کرده و بعد از بیست و چهار ساعت که آب آن خارج شد بافتی کمی سفت مانند ماست چکیده ما پیدا می کند. مزه لبنه کمی شور است و با کمی روغن زیتون و برگ ریحان تزیین می شود.

سالاد تبوله

تبوله سالادی رنگارنگ با بافتی ترد است که جزء غذاهای ملی لبنان محسوب می شود. پایه ی سالاد تبوله برگ های خرد شده ی نعناع و جعفری، بلغور گندم و روغن زیتون است که گوجه فرنگی و خیار خردشده و آبلیموی تازه هم به آن اضافه می کنند. برای بهتر شدن طعم این سالاد باید چند ساعت در یخچال بماند بعد سرو شود.

سالاد فتوش

پایه اصلی این سالاد، نان پیتای لبنانی است. این نان را به شکل مثلث یا مربع های کوچک برش داده و برشته یا سرخ می کنند سپس با سبزیجاتی مانند کاهو، خیار، پیاز، گوجه فرنگی، تربچه، فلفل دلمه ای، نعناع و جعفری مخلوط می کنند. سس این سالاد، آبلیمو، روغن زیتون و شربت انار است که طعمی بی نظیر دارد.

معروف ترین وعده های اصلی لبنانی

طرز تهیه غذاهای لبنانی بسیار ساده اما متنوع است. مشخصه اصلی غذاهای لبنانی استفاده از روغن زیتون در اکثر غذاها می باشد که طعمی مدیترانه ای به آنها می بخشد. در ادامه معروف ترین غذاهای اصلی لبنان را نام می بریم.

شاورما

شاورما از غذاهای عربی است که درفست فودهای ایران نیز عرضه می شود و طرفداران زیادی هم دارد. اصالت این غذای عربی لذیذ به زمان امپراطوری عثمانی می رسد. شاورما به معنی چرخاندن، اشاره به نحوه طبح این غذا دارد که روی سیخ چرخانی پخته می شود. شاورما را از گوشت گوسفند، گوساله، مرغ و بوقلمون تهیه می کنند. این گوشت ها را به سیخ عمودی می کشند و در حالی که سیخ می چرخد آرام و آهسته با حرارت آتش، در آب و چربی خود پخته می شود.

در واقع رمز خوشمزگی این غذا همین حرارت آرام و پیوسته است.

فلافل

فلافل یا گلوله نخود، جزء غذاهای سنتی و خوش طعم لبنان است. در ایران تقریبا تمام ساندویچ فروشی ها این غذای ارزان و خوشمزه را سرو می کنند. گرچه فلافل های لبنانی با آنچه در ایران طبخ می شود کمی فرق دارد! مواد تشکیل دهنده فلافل عبارتند از: نخود پخته شده، گشنیز و جعفری، پیاز ریز شده، فلفل، نمک، چند حبه سیر و ادویه های لبنانی. همه مواد را در میکسر ریخته تا خوب مخلوط شوند.

به دلخواه می توانید کمی آرد نخودچی هم به مواد تان بزنید. گلوله ها را در روغن سرخ کنید و آن را با خیار شور، کاهو و گوجه فرنگی و انواع سس سرو کنید.

مناقیش از غذاهای معروف لبنانی

مناقیش بیشتر در وعده صبحانه سرو می شود. این غذا یک نوع نان با مخلفات و تقریبا شبیه پیتزا است. روی خمیر گردی که از قبل آماده کرده اند، کمی روغن زیتون، کنجد، آویشن و سماق ریخته و برای پختن در فر یا تنور می گذارند. گاهی روی آن گوشت چرخ کرده و پنیر هم می ریزند.

کبه از غذاهای لبنانی با برنج

کبه تقریبا شبیه به کوفته ما ایرانی هاست. کبه از غذاهای معروف کشور لبنان است که در هر منطقه روش طبخ خاص خود را دارد. آماده کردن این غذا در دو قسمت انجام می شود. ابتدا مواد میانی که شامل گوشت چرخ کرده با پیاز، نمک و فلفل است، در روغن تفت داده می شود. سپس زرشک، گردو و رب گوجه به آن اضافه می شود. مرحله بعد به برنج و سیب زمینی پخته و له شده تخم مرغ اضافه کرده، ورز داده و از مواد گوشتی داخل آن گذاشته و سرخ می کنند.

معروف ترین دسرهای لبنانی کدامند؟

معمولا دسرها بعد از غذای اصلی سرو می شوند و بنا به ذائقه و فرهنگ هر منطقه متفاوت و متنوع می باشد. برخی از محبوب ترین و معروف ترین دسرهای لبنانی عبارتند از:

کنافه

کنافه دسر بسیار خوش طعم عربی و ترکی است که به عنوان وعده صبحانه هم سرو می شود. خامه پنیری شکلی که مابین دو ردیف رشته کاتایف خردشده که با کره مخلوط شده است، قرار می گیرد. پنیر هاتای، و اورفای در طبخ اصیل این دسر استفاده می شود.

مقلی

مقلی که یک مدل پودینگ معروف لبنانی است، با آرد برنج ، شکر، آب و انواع آجیل و با درجه حرارت خیلی کم طبخ می شود. این دسر بی نظیر بیشتر در مراسم جشن تولد سرو می شود.

جازریه

این دسر مختص فصل پاییز و دوستداران کدو تنبل است. کدوی رنده شده را در شهدی مانند مربا می پزند و به آن آجیل های مورد علاقه شان را اضافه می کنند.

نامورا

آرد سمولینا، مخمر، کره و آب مواد تشکیل دهنده این دسر بسیار شیرین لبنانی است. خمیر که آماده شد، در ماهیتابه سرخ می شود. بعد از سرخ شدن مدتی در شهد می ماند تا حسابی شیرین شود. با قرار دادن روی صافی شهد اضافی آن گرفته می شود. سپس آن را برش داده و با پودر نارگیل تزیین می کنند. برای آشنایی بیشتر با معروف ترین غذاهای لبنانی حتما به این کشور زیبا سفر کنید تا از جاذبه های گردشگری و غذاهای خوش طعم آن لذت ببرید.

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو