فهرست مطالب
شاید بسیاری از شما نام مسجد الحرام را به عنوان مشهورترین مسجد جهان شنیده باشید اما قطعا تعداد کمتری از شما درباره مسجد حسن ثانی مراکش و بلندترین مناره جهان می دانید. کازابلانکا، مشهورترین شهر کشور مراکش یکی از زیباترین شهرهای جهان است که جاذبه های گردشگری زیادش آن را به قطب گردشگری شمال آفریقا تبدیل کرده است. جاذبه های گردشگری مراکش به قدری جذاب و تماشایی است که باید برای بازدید از همه آنها روزها و هفته ها در مراکش اقامت کنید.
یکی از زیباترین و جذاب ترین مکان های دیدنی مراکش، مسجد ثانی است که در شهر کازابلانکا قرار دارد.
این هفتمین مسجد بزرگ دنیاست که به دلیل دارا بودن بلندترین مناره های دنیا، مشهور و قابل توجه است. یکی دیگر از دلایل جذابیت این مسجد این است که بخشی از آن بر روی آب ساخته شده است! در ادامه با مسترمارکو همراه باشید تا درباره عجایب این مسجد زیبا بیشتر صحبت کنیم.
مسجد حسن ثانی مراکش
مسجد حسن ثانی مسجدی زیبا، جالب و با معماری بی نظیر است که یکی از مهمترین دلایل سفر گردشگران به مراکش می باشد. این مسجد با مساحتی بیش از ۹ هکتار بر روی اقیانوس بنا شده است و شامل قسمت های مختلفی مانند کتابخانه، نمازخانه، وضو خانه، مدرسه مذهبی و موزه است. صحن ۲۰۰۰۰ متر مربعی مسجد می تواند محل برگزاری نماز جماعت ۲۵۰۰۰ نفر باشد!
در حدود صد هزار نفر نیز می توانند در صحن بیرونی مسجد نماز برپا کنند.
همانطور که گفتیم این مسجد هفتمین مسجد بزرگ دنیاست که به دلیل مناره های بلندش مشهور می باشد. در واقع مناره های مسجد حسن ثانی ۲۱۰ متر ارتفاع دارند که نه تنها بلندترین سازه مراکش است بلکه بلندترین مناره در دنیا نیز می باشد. جالب است بدانید که از بالای مناره چراغ هایی به سمت مکه پرتو افشانی می کنند تا نمادی از قبله مسلمین باشد.
این بنای عظیم هنر دست هنرمندان و حکاکان چوب است به طوری که ۵۳۰۰۰ متر مربع چوب حکاکی شده در آن به کار رفته است. همچنین ۱۰۰۰۰ متر مربع کاشی زلیج (zellige) در ساخت مسجد حسن ثانی آن را منحصر به فرد کرده است!
مسجد حسن ثانی در چه سالی ساخته شد؟
اواسط دهه ۱۹۸۰ بود که پادشاه مراکش، حسن ثانی، متوجه شد که جای یک بنای فرهنگی و مذهبی در شهر خالی است. بنابراین تصمیم گرفت تا مسجدی بسازد که شهره عالم شود و گردشگران زیادی را به خود جذب کند. او در این تصمیم سربلند شد و مسجدی را بنیان نهاد که بزرگترین مسجد مراکش و هفتمین مسجد بزرگ دنیا نامیده شد.
علت این که قسمتی از مسجد بر روی آب ساخته شده است، این است که حسن ثانی معتقد بود عرش خدا بر آب قرار دارد. بنابراین نمازگزاران می توانند زیر سقف آسمان و روی دریا عبادت کنند.
آیا می توان از مسجد حسن ثانی دیدن کرد؟
درهای مسجد حسن ثانی در زمان نمازهای یومیه و همچنین مراسم نماز جماعت و جمعه باز می شود و مسلملنان م یتوانند برای برگزاری نماز به آن بروند اما اگر قصد دارید به عنوان گردشگر از این مسجد دیدن کنید، می توانید با شرکت در تورهای ویژه از داخل مسجد بازدید کنید. معمولا هر روزه چندین تور اجازه بازدید از مسجد را دارند.
اگر بگوییم که تنها مسجد شگفت انگیز جهان، همین مسجد است، مبالغه نکرده ایم! چرا که بخشی از مسجد بر روی سکوی شیشه ای بنا شده که مشرف به اقیانوس اطلس است و نمازگزاران می توانند به راحتی دریا را زیر پایشان مشاهده کنند. جالب است بدانید فقط افراد خاصی مجاز هستند به این قسمت از مسجد وارد شوند!
معماری بی نظیر مسجد حسن ثانی آن را به منحصربه فردترین بنای اسلامی تبدیل کرده است.
معماری مسجد حسن ثانی
هنگامی که به منظور شصت امین سالگرد تولد شاه مراکش تصمیم گرفته شود بنایی عظیم ساخته شود، باید بنایی بی نظیر باشد! میشل پنسو یک معمار فرانوس این مسجد را برای تولد شاه مراکش طراحی کرد!
قصه ساخت و معماری مسجد حسن ثانی
فرایند ساخت مسجد در حدود ۱۳ سال طول کشید و در ۳۰ آگوست ۱۹۹۳ پروسه ساخت مسجد به اتمام رسید. پروژه ای که بودجه ۸۰۰ میلیون دلاری را به خود اختصاص داد تا یکی از زیباترین مساجد جهان لقب بگیرد. جالب است بدانید بیشتر این مبلغ از طرف کمک های مردمی می باشد. چرا که مراکشی ها این مسجد را یک افتخار ملی می دانند!
مصالح به کار رفته برای ساخت مسجد از مراکش تهیه شده و فقط گرانیت سفید ستون ها را از مورانو وارد کردند. البته بخشی از مصالح تزیینی نیز از مناطق دیگر وارد شد تا در زیبایی بنا نقش مهمی را ایفا کنند. قریب به ۶۰۰۰ هنرمند مراکشی در ساخت مسجد حسن ثانی شرکت داشتند تا بنایی بسازند ماندگار و تاریخی که در مقابل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله نیز مقاوم باشد.
این ساختمان بسیار شبیه سبک معماری الحمرا و مزکیتا در اسپانیا می باشد که سبک معماری آن در بناهای اسلامی اسپانیا نیز دیده می شود. برای بازدید از این مسجد بی نظیر و زیبا می توانید به مراکش سفر کنید و علاوه بر این از جاذبه های شگفت انگیز دیگر این سرزمین دیدن کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مطلب” ۱۰ مکان شگفت انگیز مراکش که آنها را نمی شناسید” مراجعه کنید.
به قول مجله گردشگری مستر مارکو : “ بیشتر سفر کن … بیشتر زندگی کن“