صفحه اصلی » میدان باشکوه تیان آنمن پکن

میدان باشکوه تیان آنمن پکن

نویسنده mrmarco
9 بازدید ۳ دقیقه
Banner
میدان تیان آنمن

میدان باشکوه تیان آنمن پکن

شهر پکن، پایتخت کشور پهناور چین و یکی از پرجمعیت ‌ترین و شلوغ ترین شهرهای جهان است که حدود سه هزار سال قدمت دارد. پکن را آمیزه ای از سنت و مدرنیته می دانند و برای همین در بین مردمان دنیا بسیار مشهور شده است. این شهر جزء چهار شهر باستانی چین است که در جهان بیشترین آثار باستانی را دارد. جاذبه های گردشگری پکن بسیار زیاد و متنوع است که یکی از مهمترین و دیدنی ترین آنها میدان تیان آنمن است.

مستر مارکو این میدان را برایتان به تصویر می کشد. پس با ما همراه باشید.

درباره میدان تیان آنمن

در میان جاذبه های دیدنی و بناهای تاریخی زیادی که در کشور چین و شهر پکن وجود دارد، این میدان به دلیل موقعیت استراتژیک و دیدن رویدادهای مهم تاریخی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. میدان تیان آنمن، از بزرگترین و مهم ترین میدان های شهر پکن است. از این رو از دیدنی ترین جاذبه های این شهر نیز محسوب می شود. گردشگران زیادی در طول سال برای بازدید از این بنای تاریخی با شکوه به پکن سفر می کنند.

مردم چین داستان ها و افسانه های زیادی درباره حوادث اتفاق افتاده در این میدان حکایت می کنند. یکی از مهمترین اتفاقات میدان تیان آنمن در سال ۱۹۹۴۹ میلادی بوده است که مائو، رهبر مردم چین جمهوری خلق چین را به رسمیت شناخت و این موضوع را دراین میدان اعلام کرد. در اطرف این میدان بزرگ، بناها و ساختمان های بسیار مهمی مانند موزه تاریخ چین، سالن بزرگ ملت، دروازه ی کاین من، شهر ممنوعه و موزه انقلاب قرار دارد.

تاریخچه میدان تیان آنمن

داستان ساخته شدن میدان از زمان سلسله مینگ شروع شد. امپراطور مینگ دستور داد برای ورودی محل اقامتش دروازه ای بسازند. اما این دروازه در جنگ های متعدد چین بارها ویران شد. بعد از گذشت سالها میدان تیان آنمن ساخته شد که در آغاز بسیار وسیع تر از شکل کنونی بود و در طی سالها به دستور امپراطوری آن زمان بازسازی و تعمیر شد و نام امروزی خود به معنی” آرامش بهشتی” را گرفت.

این میدان شاهد جشن ها، مراسم های مختلف امپراطور ها، ازدواج های سلطنتی، مراسم فرمان امپراطور، آیین پرستش غلات و…. بوده است.

بنای خیره کننده میدان تیان آنمن

این میدان باشکوه تا سال ۱۳۷۶ بزرگترین میدان جهان بود. وسعت زمینی که این میدان در آن قرار گرفته حدود ۴۴۰ هزار متر مربع است و تقریبا یک میلیون نفر می توانند در مراسم سنتی چین در این میدان جمع شوند! میدان تیان آنمن ۵ ورودی دارد. ورودی میانی فقط مختص امپراطور بود و هیچ کس دیگری اجازه ورود از این محل را نداشت. انتهای این ورودی به شهر ممنوعه می رسید. ملکه، شاهزاده ها، معشوقه های امپراطور و افسران عالی رتبه از مسیر های کناری وارد شهر ممنوعه می شدند.

مردم عادی اجازه ورود به شهر را نداشتند برای همین عنوان ممنوعه را به این شهر داده بودند.

میدان تیان آنمن و جاذبه های اطرافش

اطراف میدان تیان آنمن پکن بناهای تاریخی و دیدنی زیادی وجود دارد که میلیون ها گردشگر را هر ساله به پایتخت چین می کشاند. اگر می خواهید از تمام این زیبایی ها بهره ببرید، بهتر است که صبح زود بیدار شده و خود را برای یک پیاده روی چند ساعته سرشار از دیدنی های جذاب و زیبا آماده کنید. اول وقت در میدان باشید تا در جایگاه سخنرانی، افراشته شدن پرچم قرمز رنگ کشور چین را ببنید. جایگاه ویژه با معماری زیبایش نگاه هر گردشگری را بخود جلب می کند.

کاشی های زردرنگ، سقف و دیوارهایی با رنگ قرمز تیره جلوه ویژه ای به بزرگترین میدان جهان داده است.

برافراشتن پرچم قرمز در میدان پکن

این مراسم هر روز با حضور سربازانی که لباس رسمی پوشیده اند، همزمان با طلوع خورشید و حدودا در سه دقیقه انجام می شود. اگر می خواهید این مراسم را کامل ببینید پنج دقیقه قبل از طلوع در میدان حاضر باشید. در طول به اهتزاز درآمدن پرچم قرمز رنگ کشور چین، سرود ملی این کشور از بلندگوها در تمام فضا پخش می شود. در تعطیلات رسمی مردم چین علاوه بر گردشگران خارجی برای دیدن این مراسم باشکوه در میدان تیان آنمن جمع می شوند.

ستون شکایات

نرسیده به میدان تیان آنمن پلی زیبا قرار دارد و دو ستون که با نرده های سفید مرمری تزیین شده و روی آن ها نقاشی های سنتی چین مانند نقش اژدها با مهارت بسیار زیادی حکاکی شده است. در زمان های بسیار قدیم، مردم اگر شکایت یا پیشنهادی داشتند در این محل ثبت می کردند تا به گوش امپراطور برسد! برای همین به این ستون ها ستون شکایت می گویند.

موزه ملی چین

موزه ملی چین در سمت شرقی میدان تیان آنمن قرار دارد. افتتاح این موزه درسال ۲۰۰۳ میلادی بوده که تاریخ سراسر هیجان، پر از تلاطم، همراه با جنگهای طولانی، امپراطوری های گوناگون و همچنین تاریخ معاصر این کشور را پاسداری می کند.

سالن بزرگ خلق چین

سالن بزرگ خلق چین مقابل موزه ملی و در غرب میدان تیان آنمن قرار دارد. این سالن در سال ۱۹۵۹ بنا و از سه قسمت سالن مرکزی، اصلی و فرعی تشکیل شده است. جلسات سیاسی و کنگره پکن و کارهای دیپلماتبک در این سالن برگزار می شد.

بنای یادبود قهرمانان ملی چین

این بنا در میانه میدان تیان آنمن به یاد وقایع تاریخی و کشته شدگان مردم چین ساخته شده و از جنبش مردم چین تا پیروزی جمهوری خلق چین روی این بنا کنده کاری شده است و در یکی از وجوه این بنا جمله ای از مائو، رهبر بزرگ چین دیده می شود که این گونه است:

جاودانگی برای قهرمانان چین!

برج تیان آنمن

این برج در سال ۱۴۱۷ در قسمت شمالی میدان بزرگ شهر و در کنار دروازه شهر ممنوعه ساخته شده است. از این برج برای اطلاع رسانی به مردم و ابلاغ دستورات و قوانین تازه پادشاهان و برگزاری مراسم ها و جشن های امپراطوران چین استفاده می کردند. زمانی که دوره پادشاهی در چین تمام شد، درهای برج به روی مردمان عادی باز شد که تا آن زمان مختص خاندان سلطنت بود.

بازدید از میدان تیان آنمن

یک گیت بازرسی در ورودی میدان تیان آنمن شما را در لحظه ورود چک می کند. هر چه وسایل کمتری داشته باشید، زودتر از گیت خارج می شوید. در اطراف میدان تیان آنمن حصاری کشیده شده است تا کسی بدون بازرسی وارد میدان نشود! همه بازدیدکنندگان، هم بازرسی می شوند و هم باید بلیط تهیه کنند.

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو