صفحه اصلی » با زندگی نامه ملکه منحنی جهان آشنا شوید

با زندگی نامه ملکه منحنی جهان آشنا شوید

نویسنده پندار شایسته
142 بازدید ۳ دقیقه
Banner
بیوگرافی زاها حدید - ملکه منحنی جهان

آیا تا به حال شده که از کنار ساختمان های زیبا، عجیب و یا با شکوه عبور کنید و فکر کنید که این سازه ایده و طراحی چه کسی است؟ آیا نام ملکه منحنی را شنیده اید و با سازه های عجیب و بی نظیرش آشنا هستید؟ در این مقاله قصد داریم تا شما را با زندگی نامه زاها حدید، یکی از بهترین معماران جهان، ملقب به ملکه منحنی آشنا کنیم.

اگر علاقه مند به سازه های برتر دنیا هستید، با ما همراه باشید.

تولد یکی از بهترین معماران دنیا در خاورمیانه

در آخرین روز اکتبر ۱۹۵۰ دختری عراقی – انگلیسی چشم به جهان گشود که بعدها توانست لقب ملکه منحنی را از آن خود کند. این کودک منحصر به فرد از خانواده ای متمول در عراق به دنیا آمد. پدرش محمد الحاج حسین حدید، صنعتگری مشهور بود که فعالیت های سیاسی زیادی داشت. از جمله این که از موسسان گروه الاهالی عراق بود که فعالیت های سیاسی انجام می دادند.

همچنین مشارکت در تشکیل حزب ناسیونال دموکرات عراق از افتخارات پدر زاها حدید است. بعد از کودتای سال ۱۹۵۸ او به سمت وزیر اقتصاد عراق نائل شد. مادر زاها وجیهه السبونی یکی از هنرمندان موصلی بود. زاها برادری نویسنده نیز به نام فولاد محمد حدید دارد.

 زاها محمد حدید (زها حدید) را می توان قطعا یکی از بهترین و تاثیرگذارترین معماران معاصر جهان دانست که سازه های عجیبش نشان از ذهن پیچیده و متفکر او دارد. دریافت جایزه‌ی معماری پریتزکر (نوبل معماری)، جایزه‌ استرلینگ و نشان شوالیه‌ای Dame از افتخاراتی است که تنها می تواند بخشی از توانایی های او را اثبات کند!

تحصیلات زاها حدید

زاها با حمایت های مالی از که از طرف پدر می شد در دهه‌ ۱۹۶۰ برای ادامه‌ی تحصیل به مدارس شبانه‌ روزی انگلستان و سوئیس رفت. سپس برای ادامه‌ تحصیل رشته‌ ریاضی دانشگاه آمریکایی بیروت را انتخاب کرد و در سال ۱۹۷۲ وارد دانشکده‌ معماری لندن شد. استادان معروفی همچون رم کولهاس، الیا زنگلیس و برنارد شومی استعداد بی نظیر زاها را پرورش دادند.

کولهاس در مصاحبه‌ای با روزنامه گاردین، زاها را «سیاره‌ای در مدار خودش» توصیف کرد. زنگلیس استناد دیگر زاها نیز در مورد او نظر می دهد:

زاها حدید بهترین دانشجویی بود که به معمار «۸۹ درجه‌ ای» معروف شد. هیچ چیز در طراحی‌ های او ۹۰ درجه نبود. زاها چشم‌ اندازی خاص به محیط داشت. تمام ساختمان‌ های طراحی‌ شده توسط او به قطعات بسیار کوچک تقسیم می‌شدند.

او علاقه‌ زیادی به جزئیات نداشت. به‌ عنوان مثال وقتی حدید یک راه‌ پله می‌ کشید، از شدت عصبانیت به حد انفجار می‌ رسیدم. دید او روی تصاویر گسترده‌ تر و نماهای بازتر متمرکز بود. وقتی کار به جزئیات می‌رسید، او می‌ دانست که می‌توان بعدا آن‌ ها را اصلاح کرد و حق هم با زاها بود.

فعالیت های شغلی مهمترین بخش زندگی نامه زاها حدید

مزاها بعد از فارغ التحصیلی در “دفتر معماری شهری” نزد استادان خود شروع به کار کرد. این دفتر در روتردام هلند قرار داشت که زمینه آشنایی زاها را با مهندس معماری مشهور پیتر رایس فراهم کرد. رایس حدید را تشویق به طراحی های بیشتر و حرفه ای تر کرد تا جایی که حدید توانست با دریافت مجوز شهروندی انگلستان در سال ۱۹۸۰ دفتر خود را با نام “دفتر معماری زاها حدید” افتتاح کرد.

بعد از مدتی زاها حدید مشغول به تدریس در انجمن معماری لندن شد تا جایی که دانشگاه‌های کلمبیا، هاروارد، کمبریج، شیکاگو، هامبورگ و ایلی‌ نوی از تجربه های او استفاده و استقبال کردند. زاها از همان ابتدای کار طرح های طوفانی از معماری به نمایش گذاشت که در مجلات معروف منتشر می شد.

با این حال طرح های معماری زاها به مرحله اجرا نمی رسیدند!

تحول در هندسه معماری

بسیاری از کارشناسان معماری، زاها حدید را بنیان گذار تحولی بزرگ در هندسه‌ معماری می دانند که هویتی جدید به آن بخشیده است. با گذشت زمان معماران به طراحی زاها اعتماد کرده و سازه های بی نظیری را خلق کردند. مرکز ورزش‌ های آبی لندن برای المپیک ۲۰۱۲ ، سالن اپرای گوانگژو در چین و موزه‌ هنر میشیگان در ایالات متحده‌ آمریکا از جمله ساختمان های معروفی هستند که طراحی آنها با زاها حدید است.

هنوز هم برخی از طرح های زاها در نقاط مختلف دنیا در حال ساخت می باشند.

ملکه انحناها کیست؟

ساختمان Peak در هنگ­‌ کنگ یکی از پروژه‌های بلند پروازانه‌ زاها حدید در سالهای اولیه فعالیتش می باشد. طراحی ساختمان اوپرا در کاردیف یکی دیگر از ساختمان هایی است که حدید آن را طراحی کرده است. در سال ۱۹۸۸در نمایشگاه طراحی های ساختار شکنانه که در موزه هنر نیویورک برپا شد، زاها در سطح جهانی معرفی و بسیار مشهور شد تا جاییکه روزنامه‌ گاردین او را «ملکه‌ انحناها» نامید!

افتخارات، نقطه عطف زندگی نامه زاها حدید

جایزه‌ معماری پریتزکر سال ۲۰۰۴ به ملکه منحنی جهان تعلق گرفت. این جایزه معتبرترین جایزه معماری جهان است که در واقع در حد جایزه نوبل اعتبار دارد. زاها حدید این جایزه را فقط با چهار طراحی از آن خود کرد. پروژه‌های زاها حدید پس از کسب جوایز  وارد مرحله جدیدی شد. بهترین کارهای زاها حدید در بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در کشورهای مختلف طراحی کرد.

طرح موزه ریورساید بهترین موزه منتخب اروپا، طراحی موزه کوهستانی آلپ، مرکز هنرهای روزنتال و طراحی گالری ریاضی موزه علوم لندن تنها بخشی از معماری های منحصر به فرد این هنرمند بزرگ است. اگر علاقه مند به آشنایی با دیگر آثار زیبا و شگفت انگیز ملکه منحنی هستید، می توانید به مقاله “با معروفترین آثار زاها حدید آشنا شوید” مراجعه کرده و تصاویر آنها را از نزدیک ببینید.

Banner

Related Articles

نظر بدهید

مجله گردشگری مستر مارکو